Voorwaarden

Dit zijn een aantal belangrijke leveringswoorwaarden en kenmerken.

Staan er prijsfouten in onze web pagina, zijn wij niet verplicht om deze uit te leveren. Wij overleggen dan even met u.

Alle meubelen die besteld worden in onze winkel of webshop, worden op maat gemaakt voor u, deze kunnen niet retour gezonden worden.

Betaling kunt u doen via, IDEAL, contant, vooraf op onze rekening of via onze mobiele pin-automaat in onze showroom of aan huis.

Als u een meubelstuk heeft gekocht, moet deze op een normale wijze naar binnen kunnen worden gebracht door ons.

De levering en plaatsing van de meubelen, doen wij gratis. Is er een verhuislift nodig om de meubelen bij u binnen te krijgen, vergoeden wij deze kosten niet.

Natuurlijke kenmerken van leder :

Insectensteken : Dit zijn kleine, fijne tekentjes die zich aan de oppervlakte bevinden. Doorgaans dicht op elkaar.

Doornschrammen : Deze zijn slechts oppervlakkig. Ze verzwakken de huid niet.

Mestvlekken : Deze ontstaan door mest-resten in de huid. Ze maken het leder plaatselijk wat ruwer en donkerder doordat de porien zich meer openen.

Gesloten littekens : Deze ontstaan wanneer een verwonding mooi genezen is. Deze verzwakken de huid op geen enkele manier.

Structuur verschillen : Deze variatie in het nervenbeeld, eigen aan een natuurlijk, niet-geprint leder.

Kleurnuances : Ontstaan doordat niet alle delen van de huid evenveel aniline kleur-stoffen opnemen.

Lederplooien : Dit zijn normale verschijnselen die onstaan wanneer u uw leder zitmeubelen enkele maanden in gebruik hebt. Leder rekt immers altijd wat uit. Ze geven uw zitmeubel een warme, rijke uitstraling.

Mijn stof pluist, is dit normaal?

Pluisjes ontstaan soms op de stof doordat vezels met elkaar opeenhopen, of door zogenaamd restgaren. Dit wordt ‘pilling’ genoemd, de mate hiervan is afhankelijk van de binding, de vezellengte, de vezelsoort en de intensiteit van gebruik. Stoffen met wol kunnen eerder gaan pillen dan andere stoffen. Het is mogelijk de pilling af te scheren met een speciaal hiervoor ontwikkeld scheerapparaat, verkrijgbaar bij de huishoudwinkel.

De bekleding van mijn bank plooit. Hoe kan dit?

Plooivorming in het bekledingsmateriaal is bij onze meubelen onvermijdelijk door het ontwerp, en het gekozen comfort. Niet alle stoffen gedragen zich hetzelfde op een bepaald model meubel. Dit heeft vooral te maken met de elasticiteit van de stof. Stoffen met weinig of geen wol zijn minder elastisch dan stoffen met een hoog percentage wol. Ook geldt: hoe groter het stofoppervlak, hoe eerder plooivorming kan ontstaan. Bij leder geldt dit ook aangezien bij leder rek ontstaat door het gewicht van het zitten

Let op met zonlicht, dit kan uw meubel doen verkleuren.